Otkazivanje umjetničke rezidencije AiR LASTOVO 2016.

By | lipanj 3, 2016

cancel

Poštovana javnosti,

    

      S izuzetnim žaljenjem objavljujemo da je umjetnička rezidencija AiR (Artists in Residence) LASTOVO 2016.  otkazana uslijed nemogućnosti da se ona materijalno provede u zadanim okvirima tijekom ove godine. S obzirom na to da se dio javnosti već upoznao s našim namjerama uspostavljanja umjetničke rezidencije tijekom trenutnog mjeseca, osjećamo profesionalnu potrebu da obavijestimo medijsku i stručnu javnost, kao i onu širu, o okolnostima koje su dovele do njenog zaustavljanja.

     Naime, ona se otkazala nakon mnogo uloženog vremena i truda od strane svih uključenih partnera te trenutno svi osjećamo težinu posljedica otkazivanja. Moramo konstatirati da nam se očekivana financijska sredstva nisu realizirala u predviđenim rokovima te da pokušaj redukcije istih nije prošao zadovoljavajuće za sve uključene stranke. Kao i svi ostali partneri, zaposlenici tvrtke HERITAGE GO PRO su učinili što je bilo u njihovim mogućnostima i vremenskim okvirima da se premosti razlika između raspoloživih sredstava i onih još potrebnih za uspješnu provedbu manifestacije, tako da ona bude na opće zadovoljstvo svih uključenih stranaka, sudionika te čitave uže i šire javnosti.

     No ipak, unatoč našem neumornom trudu da vrijednost glavnih zadaća i ciljeva AiR Lastova bude prepoznata među ciljanim privatnim i javnim tijelima koja su imala priliku dati doprinos promicanju općeg razvoja kulturno-umjetničkog života na lokacijama gdje je najpotrebniji, navedeno se nije ostvarilo u zadovoljavajućem stupnju. Neočekivani višemjesečni zastoji prilikom objavljivanja rezultata mnogobrojnih državnih i privatnih natječaja iz područja kulture, su također doprinijeli otkazivanju.

     Ovim putem se ispričavamo svima koji su se, kao i mi, nadali da će direktno ili indirektno svjedočiti konačnim plodovima naših nastojanja. Preostala je jedino nada da ćemo ipak jednom uspjeti materijalizirati čitav projekt i njegove glavne misli vodilje te ih time podijeliti sa svima vama.

U nadi za boljim vijestima,

Organizacijski odbor