MRRFEU i Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima

By | lipanj 11, 2016

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka. Otočnim udrugama se njime dodjeljuje financijska potpora u ukupnom iznosu od 300.000,00 kuna za 2016. godinu.

Potpora će se dodijeliti projektima koje za glavno područje djelovanja imaju razvoj civilnog društva, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, socijalne skrbi i zdravstva, gospodarstva, ekologije i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unaprjeđuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.

Otočne udruge mogu prijaviti projekte koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih za održivi razvoj hrvatskih otoka, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Minimalni iznos financijske potpore za svaku udrugu je 10.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 20.000,00 kuna. Svaka otočna udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, a rok dostave prijava je 7. srpnja 2016. godine.
Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.