KRATKOMETRAŽNI FILM “THE WELL OF LIFE”

By | prosinac 8, 2015

U suradnji s produkcijskom kućom iz Italije, Caucaso Societa Cooperativa započeli smo projekt stvaranja dokumentarnog filma ” The Well of Life”, inspiriran životom i djelom velikog hrvatskog umjetnika, Ivana Meštrovića. Kao hrvatski koproducent postavili smo si cilj usmjeravanja kreativnog procesa mladog talijanskog redatelja, Enrica Masia kako bi sama esencija prostora i konotacije ostala sačuvana. Riječ je o zanimljivoj suradnji, koja će kroz pilot fazu – snimanja kratkometražnog filma ponuditi potencijalnu evaluaciju Meštrovićevog opusa na relaciji Hrvatska – Italija. Projekt u sebi nudi različite modele suradnje prekograničnoga tipa, gdje izdvajamo: prevođenje djela Ivana Meštrovića na talijanski jezik, suradnja talijanskih i hrvatskih filmaša, suradnja institucija te samo upoznavanje šire europske javnosti o Meštroviću kroz medij filma.

Priča o ovom majstoru prelazi preko nekih od najvažnijih događaja 20. stoljeća i njegova umjetnost sadrži misteriju koja izlazi van granica stilističkih tokova. Zahvaljujući pripovijedanju Slobodana Grubca i Miljenka Galića, dvojice prijatelja i pjesnika iz Drniša, istražit će se središnje pravce Meštrovićeva životnog puta koje nas suočavaju s paradigmama kao što su duhovnost, rat, emigracija, predestinacija i uspjeh. Predviđene filmske lokacije su: Rim, Beč, Zagreb, Split i Otavice.

Film je prijavljen na netom završeni javni poziv Hrvatskog audiovizualnog centra (Javni poziv za poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom u 2015. godini), te na ZAGREBDOX PRO 2016. (trodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije). S obzirom na široki krug potencijalnih partnera očekujemo uspješne evaluacije prijava te uspjeh projekta.

PROMO TRAILER “THE WELL OF LIFE”