Manifestacija “LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana”

By | svibanj 19, 2016

     HERITAGE GO PRO u suradnji s Udrugom Dobre Dobričević s Lastova  organizira manifestaciju pod nazivom „LA. colonia: Kulturna baština – nasljeđe Mediterana“. Tijekom pripremne faze projekt su prepoznali važna privatna i javna tijela kao što je Ministarstvo Kulture RH, HBOR, Hrvatske šume i Coca-Cola Hellenic, koji će ujedno materijalno podržati provedbu manifestacije. Kao medijski pokrovitelji podržat će nas: Sustav javnih bicikala NEXTBIKE, ICOM ( The International Council of Museums) Hrvatska, Umjetnička akademija u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu, Općina Lastovo, Organizacija “Ka Kultura u tučepskim zaseocima (Općina Tučepi)”, Muzej Uja u Škripu … Manifestacija se održava na otoku Lastovu između 6. i 25. lipnja, a sastavljena je od dva događaja, umjetničko-istraživačke radionice koja će djelovati od 6. do 18. lipnja, te konferencije kulturnih djelatnika koja će se održati između 20. i 25. lipnja.

LA. colonia, foto

      Ciljevi manifestacije u profesionalnom smislu pretpostavljaju umrežavanje akademskih i muzejskih institucija, primjenu suvremenih metoda kustoske i umjetničke prakse, naročito poticanje interdisciplinarnog pristupa. Među bitnim stavkama manifestacije je istraživanje odnosa tradicije i suvremenog kulturno-umjetničkog izričaja ispitane i analizirane na radionici, te zatim evaluirane i predstavljene na konferenciji.

     Kroz program radionice omogućava se sudionicima stjecanje izvjesnih saznanja o  prostornom kontekstu urbanističkog sklopa Uble, kao i čitavog Lastova te njihova diseminacija prema široj publici. Glavni zadatak za sudionike radionice je ispitati mogućnosti javnog prostora, revalorizirati graditeljsko i kulturno nasljeđe te pokušati dati novo značenje mjestu ili preobraziti prijašnje, negativne konotacije mjesta Uble, kao grada izgrađenog na postulatima pokreta Novecento Italiano i talijanskog racionalizma 30-tih godina XX. stoljeća, koji su činili temelje fašističke ideologije na području kulture. Na radionici očekujemo sudionike poput studenata umjetnosti i povijesti umjetnosti te ostalih kulturnih djelatnika/pripravnika, dok se na konferenciji mogu očekivati sudionici poput stručnjaka iz polja umjetnosti i njene povijesti, predstavnika akademskih i muzejskih institucija, predstavnika udruga i fizičkih osoba koji su zainteresirane za navedenu temu.

      Za više informacija o mogućnosti sudjelovanja  možete nam  se obratiti na;

e-mail adresu: info@heritagegopro.com, events@heritagegopro.com ili na mobitel: 091 253 30 20